Puhači iz Križevaca i Đurđevca predstavljat će Županiju na državnim susretima

web SIM 3241 copyU organizaciji Županijske zajednice kulturno-umjetničkih udruga u dvorani Hrvatskog doma u Križevcima, u subotu 29. travnja 2017. održana je XVIII. Županijska smotra puhačkih orkestara...

Pokrovitelji ove manifestacije bili su Koprivničko-križevačka županija i grad Križevci. Smotri je u ime Grada prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi, te u ime Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zrinka Roksandić. U natjecateljskom dijelu programa predstavili su se domaćin smotre, Gradski puhački orkestar Križevci koji se natjecao u A kategoriji.
U C kategoriji, natjecali su se Puhački orkestar DVD-a Đurđevac i Limena glazba DVD-a Virje. U revijalnom dijelu programa, sudjelovali su učenici Umjetničke škole Fortunata Pintarića Koprivnica – područni odjel Virje koji su ujedno i članovi malog orkestara Limene glazbe DVD-a Virje.
Odlukom Selektora Hrvatskog sabora kulture, profesora Šime Vulelije, našu Županiju na 31. Susretima hrvatskih puhačkih orkestara predstavljat će Gradski puhački orkestar Križevci u A kategoriji, te Puhački orkestar DVD-a Đurđevac u C kategoriji. Susret će se održati 10.-11. lipnja 2017. u Novom Vinodolskom. 

© 2016 ZKUU-KCKZZ. Sva prava pridržana. Design by Georg