Susret najboljih hrvatskih zavičajnih književnika

Sudionici HSKU subotu, 01.07.2017. godine u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu održano je 36. susretanje - Susret hrvatskih zavičajnih književnika u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH...

Na Susretu su bila predstavljena najbolja književna ostvarenja hrvatskih zavičajnih književnika koje je odabralo stručno Prosudbeno povjerenstvo ovogodišnjeg književnog natječaja HSK-a: književnici Miroslav Mićanović i Ivan Babić, te teatrologinja i dramska pedagoginja Ozana Iveković.

Susret je započeo svečanim otvaranjem u 11,00 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture, a program je obuhvatio nastup nagrađenih, pohvaljenih i odabranih autora, stručne osvrte članova Prosudbenog povjerenstva te dodjelu plaketa, pohvalnica i priznanja za sudjelovanje na ovogodišnjem Susretu.

Na ovogodišnji književni natječaj HSK-a prijavilo se više od 100 autora iz gotovo cijele Hrvatske s ukupno 447 poetskih, proznih i dramskih radova na sva tri hrvatska narječja.

Naći se u tako biranom društvu pjesnika i pisaca proznih radova iz cijele Hrvatske , uz sve sudionike i uzvanike, uistinu je bila ne samo hvale vrijedno priznanje i čast našim pjesnikinjama već i za Literarnu sekciju KUD-a Podravka.

Kao autorice za svoja su poetska ostvarenja pohvalnicu dobile Ankica Bistrović, Zdenka Čavić i Katica Rajić Popijač. Priznanje za učestvovanje dobila je Marija Hegedušić.

Ova je godina zaista plodna za nagrade i priznanja, te učestvovanje u Zbornicima radova mnogih natječaja diljem lijepe naše domovine za naše pjesnikinje.

Na adresi www.pou-zelina.hr objavljeni su rezultati natječaja 36. kajkavskog recitala „Dragutin Domjanić“ 2017., Sv. Ivan Zelina. Sudjelovalo je 140 autora sa 569 pjesama. Stručno povjerenstvo izabralo je 76 pjesama za objavu u zajedničkom zborniku, od kojih se 30 čita u programu. Osmero članova Literarne sekcije (Marija Hegedušić, Ankica Bistrović, Zdenka Čavić, Ana Jakopanec, Branko Mihovil Rakijašić, Ivan Picer, Katica Rajić-Popijač i Tereza Salajpal) poslali su svoje pjesme na navedeni natječaj i za zajedničku zbirku izabrano je 5 pjesama, a 3 su se čitale u programu. Dana 27. svibnja 2017. godine (subota) su nagrađeni članovi Sekcije prisustvovali javnom izvođenju nagrađenih radova.

Uspjeh članova Literarne sekcije KUD-a Podravka na natječaju Hrvatskog Sabora kulture 2017. godine (www.hrsk.hr) i to:

Marija Hegedušić, izabrane dvije pjesme

Katica Rajić-Popijač, izabrane dvije pjesme

Zdenka Čavić, izabrane tri pjesme

Ankica Bistrović, izabrane četiri pjesme

Više informacija od samih sudionika tj. članova Literarne sekcije KUD-a Podravka, koji su nagrađeni.

© 2016 ZKUU-KCKZZ. Sva prava pridržana. Design by Georg