FA Koprivnica - 3. mjesto na državnim susretima

MP 1823 previewU organizaciji Hrvatskog sabora kulture proteklog vikenda su u Čakovcu održani 24. Susreti hrvatskih folklornih ansambala...

Koprivničko – križevačku županiju predstavljao je Folklorni ansambl Koprivnica. Pravo sudjelovanja na 24. susretu, ansambli i skupine, izborili su nastupom na županijskim smotrama gdje su nastupile 163 folklorne skupine, ukupno 5705 folklornih amatera. Najbolji sa 16 županijskih smotri dobili su pravo nastupa na državnim susretima.

Folklorni ansambl Koprivnica dugi niz godina predstavlja Koprivničko – križevačku županiju na ovim susretima, a svojim nastupom i ove se godine plasirao u sam vrh folklornog amaterizma Hrvatske. Koprivnički folkloraši izvedbama koreografija pjesama i plesova Ždale i Međimurja, autorice Nine Flis, osvojili su 3. mjesto i time još jednom potvrdili kvalitetu koja je u samom vrhu hrvatskog folklornog amaterizma. Prema ocjenama stručne komisije u sastavu dr.sc. Ive Niemčić, Josipa Forjana, prof. I Petra Varge prof.  sve grupe sudionici Susreta imali su zavidnu kvalitetu i uigranost, te je izbor najboljih bio vrlo teška zadaća. Prvo mjesto odnio je najstariji ansambl na Susertima, KUD Preporod iz Dugog Sela koji ove godine slavi 110.godišnjicu rada, drugo mjesto je otišlo u dolinu Neretve KUD-u Metković, a Folklorni ansambl Koprivnica u Podravinu je donio 3. mjesto.

Sudjelovanje na Susretima s najboljim grupama iz cijele Hrvatske čast je i nagrada za uložen trud i rad tokom cijele godine, a nagrada je dodatan poticaj i motivacija za nove folklorne izazove.

Foto: Hrvatski sabor kulture

© 2016 ZKUU-KCKZZ. Sva prava pridržana. Design by Georg